Recept
« Terug naar recepten
Gerookte mosselen met ravigotte saus
PT45M
Gerookte mosselen met ravigotte saus
Een heerlijk gerookte mosselen met ravigotte saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte mosselen met ravigotte saus te bereiden
1. Mosselen. Leg de mosselen met een flinke schep zout in een spoelbak met ruim koud water, zodat ze zich nog eens goed spoelen. Ontdoe ze van ongerechtigheden
2. Leg de mosselen op het rooster in de rookdoos
3. Kort voor her uitserveren de mosselen 8 minuten roken op een hoog vuur
4. Saus. Bereid de saus. gaar de boter met bloem, roer tot een bal en voeg er dan het vocht bij, kook tot een stevige roux
5. Laat de witte wijn, azijn en met de tak tijm tot de helft inkoken
6. Voeg al roerend de roux toe en breng aan de kook zorg dat saus goed gebonden is
7. Stoof de zeer fijn gesnipperde sjalotjes kort in en beetje boter
8. Voeg sjalotjes en fijn gesnipperde kruiden aan de saus toe. Voeg de kruiden pas vlak voor het uitserveren toe.
Presentatie:
1. Rooster de met een beetje boter ingesmeerde casino sneetjes en steek er kleine rondjes uit
2. Leg op een bordje drie rondjes en daarop een gerookte mossel
3. Giet er een weinig saus over, garneer af met een beetje dragon
2. Leg de mosselen op het rooster in de rookdoos
3. Kort voor her uitserveren de mosselen 8 minuten roken op een hoog vuur
4. Saus. Bereid de saus. gaar de boter met bloem, roer tot een bal en voeg er dan het vocht bij, kook tot een stevige roux
5. Laat de witte wijn, azijn en met de tak tijm tot de helft inkoken
6. Voeg al roerend de roux toe en breng aan de kook zorg dat saus goed gebonden is
7. Stoof de zeer fijn gesnipperde sjalotjes kort in en beetje boter
8. Voeg sjalotjes en fijn gesnipperde kruiden aan de saus toe. Voeg de kruiden pas vlak voor het uitserveren toe.
Presentatie:
1. Rooster de met een beetje boter ingesmeerde casino sneetjes en steek er kleine rondjes uit
2. Leg op een bordje drie rondjes en daarop een gerookte mossel
3. Giet er een weinig saus over, garneer af met een beetje dragon
thea zegt: