KookJij

Gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney

Een heerlijk gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney te bereiden

Snijd de palingfilets in ruitvormen van 3 cm breed.
Rasp of snijd de geschilde aardappel julienne, doe in een theedoek en knijp droog.
Zet metalen ringen in een met olie ingevette koekenpan.
Breng de aardappelen op smaak met peper en zout en schep er 1 van de in plakjes gesneden lente-uitje door.
Druk het mengsel in de ringen en bak op een middelhoog vuur, waarbij U het mengsel een paar keer aandrukt.
Na 5-6 minuten moeten de koekjes goudbruin en krokant zijn.
Draai de koekjes om en bak de andere kant.
Misschien moet U ze afhankelijk van de groottte van de koekjes nog 10 minuten in een oven van 200 graden C. afbakken.
Snijd de overgebleven lente-uitjes julienne doe in ijswater zodat ze gaan krullen.


Kruidige tomatenchutney

Blancheer de tomaten en ontvel ze.
Halveer ze, schep er het zaad uit en hak ze grof.
Doe de tomaten in een pan en schep er het gemberpoeder, chilipoeder, zout de tomatenpuree en knoflook door.
Laat op een laag vuur sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Schep er de azijn, suiker, en rozijnen door en laat sudderen tot de chutney dik is, waarbij u af en toe omschept om aanbakken te voorkomen.

Serveer de aardappelkoekjes warm met ruitjes gerookte paling erop en gegarneerd met krullen lente-ui.
Geef er wat tomatenchutney bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst