Recept
« Terug naar recepten
Gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney
PT60M
Gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney
Een heerlijk gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte paling, aardappelkoekje en tomatenchutney te bereiden
Snijd de palingfilets in ruitvormen van 3 cm breed.
Rasp of snijd de geschilde aardappel julienne, doe in een theedoek en knijp droog.
Zet metalen ringen in een met olie ingevette koekenpan.
Breng de aardappelen op smaak met peper en zout en schep er 1 van de in plakjes gesneden lente-uitje door.
Druk het mengsel in de ringen en bak op een middelhoog vuur, waarbij U het mengsel een paar keer aandrukt.
Na 5-6 minuten moeten de koekjes goudbruin en krokant zijn.
Draai de koekjes om en bak de andere kant.
Misschien moet U ze afhankelijk van de groottte van de koekjes nog 10 minuten in een oven van 200 graden C. afbakken.
Snijd de overgebleven lente-uitjes julienne doe in ijswater zodat ze gaan krullen.
Kruidige tomatenchutney
Blancheer de tomaten en ontvel ze.
Halveer ze, schep er het zaad uit en hak ze grof.
Doe de tomaten in een pan en schep er het gemberpoeder, chilipoeder, zout de tomatenpuree en knoflook door.
Laat op een laag vuur sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Schep er de azijn, suiker, en rozijnen door en laat sudderen tot de chutney dik is, waarbij u af en toe omschept om aanbakken te voorkomen.
Serveer de aardappelkoekjes warm met ruitjes gerookte paling erop en gegarneerd met krullen lente-ui.
Geef er wat tomatenchutney bij.
Rasp of snijd de geschilde aardappel julienne, doe in een theedoek en knijp droog.
Zet metalen ringen in een met olie ingevette koekenpan.
Breng de aardappelen op smaak met peper en zout en schep er 1 van de in plakjes gesneden lente-uitje door.
Druk het mengsel in de ringen en bak op een middelhoog vuur, waarbij U het mengsel een paar keer aandrukt.
Na 5-6 minuten moeten de koekjes goudbruin en krokant zijn.
Draai de koekjes om en bak de andere kant.
Misschien moet U ze afhankelijk van de groottte van de koekjes nog 10 minuten in een oven van 200 graden C. afbakken.
Snijd de overgebleven lente-uitjes julienne doe in ijswater zodat ze gaan krullen.
Kruidige tomatenchutney
Blancheer de tomaten en ontvel ze.
Halveer ze, schep er het zaad uit en hak ze grof.
Doe de tomaten in een pan en schep er het gemberpoeder, chilipoeder, zout de tomatenpuree en knoflook door.
Laat op een laag vuur sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Schep er de azijn, suiker, en rozijnen door en laat sudderen tot de chutney dik is, waarbij u af en toe omschept om aanbakken te voorkomen.
Serveer de aardappelkoekjes warm met ruitjes gerookte paling erop en gegarneerd met krullen lente-ui.
Geef er wat tomatenchutney bij.