Recept
« Terug naar recepten
Gerookte zalmmousse
PT3M
Gerookte zalmmousse
Een heerlijk gerookte zalmmousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Niemegeers
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte zalmmousse te bereiden
Dag voordien :
Mix de zalm met de helft van de visbouillon.
Los de in water geweekte gelatine op in de rest van de licht verwarmde bouillon.
Voeg alles samen en breng op smaak met peper.
Voeg de tomatenpuree en het citroensap bij.
Goed mengen.
Verdeel de mousse in de met water gespoelde glazen kommetjes.
Zet koel weg in de frigo tot de dag nadien.
De dag zelf :
Hak de kervel of laat het diepvriesblokje ontdooien.
Meng onder de mayonaise.
Mayonaise moet iets vloeibaar zijn.
Voeg eventueel een beetje citroensap bij.
Draai de kommetjes om op een bord.
Giet rondom de vloeibare mayonaise.
Versier met schjijfjes kerstomaat en enkele blaadje veldsla.
Lep op de zalmmousse een lepeltje foreleitjes.
Dien op stokbrood of ciabatta.
Mix de zalm met de helft van de visbouillon.
Los de in water geweekte gelatine op in de rest van de licht verwarmde bouillon.
Voeg alles samen en breng op smaak met peper.
Voeg de tomatenpuree en het citroensap bij.
Goed mengen.
Verdeel de mousse in de met water gespoelde glazen kommetjes.
Zet koel weg in de frigo tot de dag nadien.
De dag zelf :
Hak de kervel of laat het diepvriesblokje ontdooien.
Meng onder de mayonaise.
Mayonaise moet iets vloeibaar zijn.
Voeg eventueel een beetje citroensap bij.
Draai de kommetjes om op een bord.
Giet rondom de vloeibare mayonaise.
Versier met schjijfjes kerstomaat en enkele blaadje veldsla.
Lep op de zalmmousse een lepeltje foreleitjes.
Dien op stokbrood of ciabatta.
Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)
Drink hierbij een frisse witte Chardonnay.