Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde asperges met sinaasappel
PT70M
Geroosterde asperges met sinaasappel
Een heerlijk geroosterde asperges met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde asperges met sinaasappel te bereiden
Meng sjalot, sinaasappelsap en azijn en laat dit 30 min. intrekken.
Klop er dan 3–4 el olie door tot een dressing.
Breng op smaak met zout peper en reepjes sinaasappelschil.
Leg de asperges in één laag in een ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over.
Rooster de asperges 20-25 min. in het midden van een op 225°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, schep ze regelmatig om.
Schil 2 sinaasappelen dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing.
Geef er geroosterd brood met olijvenpasta bij.
Klop er dan 3–4 el olie door tot een dressing.
Breng op smaak met zout peper en reepjes sinaasappelschil.
Leg de asperges in één laag in een ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over.
Rooster de asperges 20-25 min. in het midden van een op 225°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, schep ze regelmatig om.
Schil 2 sinaasappelen dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing.
Geef er geroosterd brood met olijvenpasta bij.