KookJij

Geroosterde kip met pikante tomaten-chili-salsa

Een heerlijk geroosterde kip met pikante tomaten-chili-salsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kip gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde kip met pikante tomaten-chili-salsa te bereiden

1) Leg de kipfilets op een werkplank,bedek ze met vetvrij papier en klop ze zachtjes plat met een deegroller.verwijder het papier en leg de kip op een ondiepe schotel.
Vermeng olijfolie met schil en sap van de limoenen en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk er de kip mee,dek af en laat ongeveer 1 uur marineren op kamertemperatuur.
2) Doe de ingrediënten voor de salsa in een kom,de pepers versnipperen of fijn hakken ,breng op smaak met zout en peper en roer goed. Dek af en laat afkoelen in de koelkast tot het opdienen.
3) Vet een gietijzeren pan met geribde bodem in met wat olie,en verhit op en matig vuur.
Doe de filets en de resterende olie in de pan en bak 3 tot 5 minuten aan elke kant.
Controleer of de kip gaar is door erin te prikken met een braadpen of vork.
4) Serveer de kip op een bedje van sla,gegarneerd met limoenpartjes en takjes koriander.
Serveer de salsa er apart bij.
Chili pepers kunnen sterk variëren in scherpte,een algemene regel is:hoe kleiner hoe pikanter.
Zo bepaalt u zelf hoe pittig de salsa word.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst