Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur
PT50M
Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur
Een heerlijk geroosterde kippenbout met perzikenconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de cayennepeper, het paprikapoeder, de tijm, zout en peper. Voeg de olijfolie toe en roer goed. Bestrijk de kippenbouten met deze kruidenolie. Leg de bouten in een ovenschaal. Rooster 25 minuten.
2. Verwarm in een steelpan de perzikenconfituur met het sinaasappelsap. Bestrijk de kippenbouten met de zo verkregen perzikensaus. Houd de rest van de saus apart. Rooster de kippenbouten nog 10 minuten in de oven.
3. Verdeel de kippenbouten over de borden. Giet een lepeltje perzikensaus over het vlees. Garneer met blaadjes koriander.
2. Verwarm in een steelpan de perzikenconfituur met het sinaasappelsap. Bestrijk de kippenbouten met de zo verkregen perzikensaus. Houd de rest van de saus apart. Rooster de kippenbouten nog 10 minuten in de oven.
3. Verdeel de kippenbouten over de borden. Giet een lepeltje perzikensaus over het vlees. Garneer met blaadjes koriander.