Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
PT90M
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
390 kCal energie
14 Gram eiwit
32 Gram vet
7 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
32 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde knolselderij met blauwaderkaas en walnoten te bereiden
- Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en prik met een vork gaatjes in de knolselderij.
- Bestrijk daarna met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Pof de knolselderij in een passende ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in circa 25 minuten gaar.
- Snijd de knol in 8 parten en verdeel over 4 of 8 borden.
- Besprenkel met 4 eetlepels extra vergine olijfolie en verkruimel er de Blue Stilton met port over.
- Bestrooi met de grofgehakte walnoten en de platte peterselie.