Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde lamsfilet met harissa
PT60M
Geroosterde lamsfilet met harissa
Een heerlijk geroosterde lamsfilet met harissa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde lamsfilet met harissa te bereiden
Bereiding:
Meng de harissa in een kom met 2 el citroensap en munt.
Leg het vlees hierin en laat het 20 minuten marineren.
Leg de aubergines op een bakplaat en bak ze 25 minuten, in een op 220 graden voorverwarmde oven.
Verwijder de schil van de aubergines en pureer ze met knoflook, olie, yoghurt, tahin en 3 el citroensap in ee keukenmachine.
Rooster het vlees op de barbecue 1-2 min.
Serveren:
Leg het brood op borden, leg rucola en vlees op het brood en drapeer de auberginepuree en de kappertjes erbij.
Meng de harissa in een kom met 2 el citroensap en munt.
Leg het vlees hierin en laat het 20 minuten marineren.
Leg de aubergines op een bakplaat en bak ze 25 minuten, in een op 220 graden voorverwarmde oven.
Verwijder de schil van de aubergines en pureer ze met knoflook, olie, yoghurt, tahin en 3 el citroensap in ee keukenmachine.
Rooster het vlees op de barbecue 1-2 min.
Serveren:
Leg het brood op borden, leg rucola en vlees op het brood en drapeer de auberginepuree en de kappertjes erbij.