Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde paprika en aubergine
PT40M
Geroosterde paprika en aubergine
Een heerlijk geroosterde paprika en aubergine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan Linders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde paprika en aubergine te bereiden
verwarm de oven voor op 225 graden.Rooster de paprika's en aubergines op de bakplaat in het midden van de oven in 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is.Leg de groenten daarna in een grote kom en dek deze af met folie.Laat de groenten 15 minuten staan.Verwijder daarna het steeltje met de zaadjes uit de paprika's en trek het velletje met een puntig mesje van het vruchtvlees.Snijd de paprika's en aubergines in repen.meng in een lage schaal de knoflook en paprikapoeder met de olijfolie.Schep de repen aubergine en paprika erdoor.Laat de schotel liefst nog 1 uur staan,zodat de smaken goed kunnen intrekken.Strooi de peterselie erover.