KookJij

Geroosterde Paprika met Couscous en Kaas

Een heerlijk geroosterde paprika met couscous en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Weber's Barbecue en Grillboek. Matthew Drennan.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde Paprika met Couscous en Kaas te bereiden

Doe de couscous in de schaal/kom en giet er de warme bouillon over. Laat ongeveer 5 minuten staan tot alle bouillon opgenomen is en de couscous zacht is.
Roer dan boter + peterselie + knoflook + olijven + zout + peper erdoor. Goed mengen.
De paprika's van boven naar onder halveren (staat leuk als je het steeltje ook halveert, zie foto)
Voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.
Halveer ook de tomaten en leg in iedere paprikahelft een halve tomaat.
Schep de couscous rond en op de tomaten, lichtjes aandrukken.
Snij de kaas in 8 plakken en leg midden in elke paprikahelft een plak kaas.
De buitenkant van de paprika's nu insmeren met olijfolie (met een kwastje of keukenpapier)
Leg de paprika's op de bbq tot het velletje zacht en lichtgeblakerd is. (ongeveer 15 a 30 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika's) (zie opm)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

1. Het recept geeft groentenbouillon, maar die vond ik iets te vlak van smaak, je kunt ook andere bouillon gebruiken.
2. Verder geeft het recept dit gerecht met geitenkaas, maar daar we daar niet zo van houden, heb ik mozzarella genomen. Volgende keer zal ik ze iets pittiger maken met blauwschimmelkaas.
3. Ik heb de paprika's op een geperforeerde barbecueschaal (weggooi) gelegd en zo op de bbq geroosterd.
4. Dit is eigenlijk een voorgerecht, maar voldeed prima als bijgerecht bij bbq-vleesgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst