Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde tomatensoep
PT120M
Geroosterde tomatensoep
Een heerlijk geroosterde tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde tomatensoep te bereiden
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de tomaten in de lengte doormidden en leg ze met de aangesneden kant omhoog naast elkaar op een bakplaat.
Haal de tenen knoflook uiteen maar pel ze niet. Leg ze op de bakplaat tussen de tomaten.
Besprenkel tomaten en knoflook met 5 á 6 lepels olijfolie en strooi er de Provençaalse kruiden e n zout en peper over.
Zet de bakplaat ong. 1 uur in de oven tot de tomaten zacht en gerimpeld zijn en de knoflook volledig gaar is. LET OP: zet de oven op een kier zodat de hete damp weg kan.
Doe de tomaten met de braadsappen in een ruime pan. Pel de tenen knoflook en doe ze erbij.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ong. 30 min. zachtjes koken. Passeer de soep en breng verder op smaak met peper en zout.
Maak de croutons terwijl de soep op het vuur staat. Verwijder desgewenst de korst van het brood, snijd het in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Verhit de boter met 1 el olijfolie en schep er de cayennepeper, de peterselie en wat zout en peper door.
Schep het botermengsel om met de broodblokjes en leg ze op een bakplaat. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn.
Presentatie:
Schep de soep in voorverwarmde amusekopjes en strooi er wat gescheurde basilicum en de broodcroutons over.
Snijd de tomaten in de lengte doormidden en leg ze met de aangesneden kant omhoog naast elkaar op een bakplaat.
Haal de tenen knoflook uiteen maar pel ze niet. Leg ze op de bakplaat tussen de tomaten.
Besprenkel tomaten en knoflook met 5 á 6 lepels olijfolie en strooi er de Provençaalse kruiden e n zout en peper over.
Zet de bakplaat ong. 1 uur in de oven tot de tomaten zacht en gerimpeld zijn en de knoflook volledig gaar is. LET OP: zet de oven op een kier zodat de hete damp weg kan.
Doe de tomaten met de braadsappen in een ruime pan. Pel de tenen knoflook en doe ze erbij.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ong. 30 min. zachtjes koken. Passeer de soep en breng verder op smaak met peper en zout.
Maak de croutons terwijl de soep op het vuur staat. Verwijder desgewenst de korst van het brood, snijd het in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Verhit de boter met 1 el olijfolie en schep er de cayennepeper, de peterselie en wat zout en peper door.
Schep het botermengsel om met de broodblokjes en leg ze op een bakplaat. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn.
Presentatie:
Schep de soep in voorverwarmde amusekopjes en strooi er wat gescheurde basilicum en de broodcroutons over.
ria brehm-immes zegt: