KookJij

Geroosterde tonijn met basilicumpesto

Een heerlijk geroosterde tonijn met basilicumpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Vis vooraf (Libelle)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde tonijn met basilicumpesto te bereiden

1. Mix basilicum, bladpeterselie en zure room in de blender. Doe er beetje bij beetje de boter bij. haal de pasta uit de blender en meng met het broodkruim. Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroensap.
2. Snij de tonijnfilets in blokjes en dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Bestrijk een kant met de basilicumpasta. Verhiet wat boter in een koekenpan en bak de visblokjes kort aan. Zet de pan 5 minuten onder een hete grill in de oven.
3. Snij de tomaten in fijne plakjes en verdeel ze over borden. Kruid met peper en zout en druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie over. Leg er de tonijnblokjes en enkele blaadjes basilicum op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst