Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerd gevogelte met citroen
PT60M
Gesauteerd gevogelte met citroen
Een heerlijk gesauteerd gevogelte met citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Canderel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerd gevogelte met citroen te bereiden
Laat de doperwtjes en de minimaïs apart koken in gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten (de kooktijd kan heel verschillend zijn, het is dus beter dat u tijdens het koken eens proeft).
Laat de groenten uitlekken en koel ze onmiddellijk af in koud water. Bewaar.
Trek 2 schilletjes van een citroen met een dunschiller, hak ze vervolgens fijn.
Laat de knoflook, de gehakte citroenschilletjes en de in plakjes gesneden kip (of kalkoen) 5 minuten aanbraden in de olie.
Voeg er het sap van de 2 citroenen aan toe, laat inkoken. Roer er de 15cl gevogeltebouillon en de koriander door en laat opnieuw inkoken gedurende ongeveer 3 minuten.
Voeg er na het koken de groenten en de 2 soeplepels Canderel aan toe. Roer het geheel goed. Serveer.
Laat de groenten uitlekken en koel ze onmiddellijk af in koud water. Bewaar.
Trek 2 schilletjes van een citroen met een dunschiller, hak ze vervolgens fijn.
Laat de knoflook, de gehakte citroenschilletjes en de in plakjes gesneden kip (of kalkoen) 5 minuten aanbraden in de olie.
Voeg er het sap van de 2 citroenen aan toe, laat inkoken. Roer er de 15cl gevogeltebouillon en de koriander door en laat opnieuw inkoken gedurende ongeveer 3 minuten.
Voeg er na het koken de groenten en de 2 soeplepels Canderel aan toe. Roer het geheel goed. Serveer.