Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerde kabeljauw
PT30M
Gesauteerde kabeljauw
Een heerlijk gesauteerde kabeljauw recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerde kabeljauw te bereiden
Fruit sjalot aan in een scheut olijfolie. Voeg een scheutje knoflookolie toe en blus af met dry martini. Inkoken tot de helft. Voeg room en de helft van de parmezaan toe en kook weer in tot de helft.
Daarna zeven en op smaak brengen.
Dep de kabeljauwfilets af. Zout ze licht en sauteer (op hoog vuur snel bruin bakken) in olijfolie. Warm houden in de oven.
Spinazie roerbakken en naar smaak kruiden (met knoflook of ansjovis enz). Uit laten lekken in zeef.
Breng water met azijn aan de kook en pocheer de kwarteleitjes 1 minuut.
Presentatie
Gebruik amuselepels of kleine schelpjes.
Verdeel de spinazie over de lepels of schelpjes. Kabeljauw kwarteleitjes erop. Saus erover gieten en garneren met parmezaankrullen.
Daarna zeven en op smaak brengen.
Dep de kabeljauwfilets af. Zout ze licht en sauteer (op hoog vuur snel bruin bakken) in olijfolie. Warm houden in de oven.
Spinazie roerbakken en naar smaak kruiden (met knoflook of ansjovis enz). Uit laten lekken in zeef.
Breng water met azijn aan de kook en pocheer de kwarteleitjes 1 minuut.
Presentatie
Gebruik amuselepels of kleine schelpjes.
Verdeel de spinazie over de lepels of schelpjes. Kabeljauw kwarteleitjes erop. Saus erover gieten en garneren met parmezaankrullen.
bobbeltje zegt: