Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerde kalfslever
PT20M
Gesauteerde kalfslever
Een heerlijk gesauteerde kalfslever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerde kalfslever te bereiden
Verwarm een braadpan en bak het spek tot het bruin en krokant is.
Haal het met een schuimspan uit de pan en houd het warm.
Maak de pan niet schoon.
Breng de bloem op smaak met zout en zwarte peper en strooi hem dan op een kleine schaal.
Rol de lever door de bloem en schud het teveel aan bloem eraf.
Verwarm de boter met het spekvet.
Als de boter begint te schuimen, voegt u de levers toe en sauteert u ze 90 seconden aan elke kant ( ze moet in het midden nog een beetje roze zijn ).
Serveer de lever en het spek met puree
Haal het met een schuimspan uit de pan en houd het warm.
Maak de pan niet schoon.
Breng de bloem op smaak met zout en zwarte peper en strooi hem dan op een kleine schaal.
Rol de lever door de bloem en schud het teveel aan bloem eraf.
Verwarm de boter met het spekvet.
Als de boter begint te schuimen, voegt u de levers toe en sauteert u ze 90 seconden aan elke kant ( ze moet in het midden nog een beetje roze zijn ).
Serveer de lever en het spek met puree