DIEN OP : Verdeel over de borden en geef er couscous bij of (saffraan)rijst of gebakken krieltjes met een groene salade
NOTABENE: Dit recept werd goedgekeurd om te serveren op Seder.(Joods Pasen)
Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde Kip met Worteltjes
PT135M
Gesmoorde Kip met Worteltjes
Een heerlijk gesmoorde kip met worteltjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde Kip met Worteltjes te bereiden
1).Spoel de stukken kip goed en dep ze droog.
2).Maak een mengsel van de paprika, kaneel, peper,
komijn en zout en wrijf daarmee de stukken kip goed in en laat de kippen even een half uurtje liggen.
3).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en bak daarin de stukken kip om en om bruin (zeg ± 5 minuten aan elke kant) en haal ze uit de pan en zet even apart.
4).Blus de pan met de sherry en doe dan daarin de uien en de worteltjes.
5).Fruit de uien aan tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn geworden.
6).Doe er dan de knoflook bij en laat nog even onder roeren doorsudderen.
7).Nu mag de kip er weer bij in de pan en werk even om in de groentes.
8).De kippenbouillon, ketjap, honing, citroensap en de citroenrasp zijn bij elkaar gedaan en zodra de honing volledig is opgenomen door het vocht gieten we dat bij de kip in de pan.
9).We brengen de inhoud snel aan de kook (zo nu en dan omroeren) en zetten de pan dan met deksel er op in de oven die op 180 graden Celsius staat. Laat 45 minuten tot 60 minuten stoven.
2).Maak een mengsel van de paprika, kaneel, peper,
komijn en zout en wrijf daarmee de stukken kip goed in en laat de kippen even een half uurtje liggen.
3).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en bak daarin de stukken kip om en om bruin (zeg ± 5 minuten aan elke kant) en haal ze uit de pan en zet even apart.
4).Blus de pan met de sherry en doe dan daarin de uien en de worteltjes.
5).Fruit de uien aan tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn geworden.
6).Doe er dan de knoflook bij en laat nog even onder roeren doorsudderen.
7).Nu mag de kip er weer bij in de pan en werk even om in de groentes.
8).De kippenbouillon, ketjap, honing, citroensap en de citroenrasp zijn bij elkaar gedaan en zodra de honing volledig is opgenomen door het vocht gieten we dat bij de kip in de pan.
9).We brengen de inhoud snel aan de kook (zo nu en dan omroeren) en zetten de pan dan met deksel er op in de oven die op 180 graden Celsius staat. Laat 45 minuten tot 60 minuten stoven.