Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde uien met room en vieux comté
PT45M
Gesmoorde uien met room en vieux comté
Een heerlijk gesmoorde uien met room en vieux comté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Elle,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde uien met room en vieux comté te bereiden
Kook de uien 25 min in ruim water met zout. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken. Halveer ze en leg ze voorzichtig met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Roer de zure room los met slagroom, zout en nootmuskaat en giet over de uien. Zet nog 30 min in een oven van 200°C tot de uien zacht, romig en zoet zijn. Strooi de kaas erover en laat (nog even in de oven) smelten.