Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd Rundvlees op Zuid Franse Wijze (Narbonne) met Geroosterde Wortels
PT240M
Gestoofd Rundvlees op Zuid Franse Wijze (Narbonne) met Geroosterde Wortels
Het vlees moet echt goed gaar zijn en de wijn een volle zware rode. Het recept is afkomstig van Château Pech Redon en de wijn was een La Clape "Les Cades" 2005
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Een mevrouw van het wijnhuis Château Pech Redon (Narbonne)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd Rundvlees op Zuid Franse Wijze (Narbonne) met Geroosterde Wortels te bereiden
- Verhit 2 eetlepels olie in een anti aanbakpan en rol het vlees ondertussen in de bloem met zout en peper. Bak het vlees bruin aan alle zijden en doe ze in de grote gietijzeren pan met dikke bodem. Dit gaat niet ineens, dus verdeel het vlees in drie delen en bak elk deel afzonderlijk bruin met steeds nieuwe olie.
- Doe dan de zevende lepel olie in de pan en bak daarin de ui zacht en voeg dan toe het tomatenconcentraat en de knoflook. Roer even goed door.
- Voeg dan toe de Provençaalse kruiden en de laurierblaadjes en vervolgens 300 cc wijn en de bouillon en breng aan de kook. Voeg de zeste toe en de gekneusde jeneverbessen.
- Giet het wijnmengsel vervolgens over het vlees en breng weer aan de kook.
- Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan laat op een zo laag mogelijk vuurtje 3 uur sudderen. Kijk wel zo nu en dan of er voldoende vocht is. (anders met een scheutje heet water bijvullen)
- Het laatste half uur de olijven er bij doen.
- Vlak voor het uitserveren de peterselie door de massa roeren.
- Ondertussen de wortels goed bedekken met olie, zout en peper en in een enkele laag leggen op een bakblik. Rooster de wortels in een oven die op 180 graden Celsius is gezet totdat ze zacht zijn en de randen enigszins gecarameliseerd. Dat zal zo'n 45 tot 60 minuten duren meestal.
- Geef er gekookte aardappels bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij het liefst een Château Pech Redon La Clape "Les Cades". Anders een vergelijkbare wijn uit dezelfde streek Coteaux du Languedoc,Corbières,Minervois).