Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd varkensvlees met bleekselderij
PT75M
Gestoofd varkensvlees met bleekselderij
Een heerlijk gestoofd varkensvlees met bleekselderij recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
315 kCal energie
33 Gram eiwit
17 Gram vet
8 Gram koolhydraten
33 Gram eiwit
17 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd varkensvlees met bleekselderij te bereiden
Het varkensvlees in een schaal vermengen met de knoflook, suiker, peper, chilipeper en 1 eetl. vissaus, en 1 uur laten marineren. Ondertussen twee á drie keer omscheppen.
De olie in de wok verhitten, het vlees er op een middelhoog vuur ongeveer 15 min. in bakken tot al het vocht is verdampt en het vlees mooi bruin is.
Het kokoswater en de rest van de vissaus erbij gieten, het deksel op de wok leggen en 30 min. op een laag vuur zachtjes doorkoken.
De bleekselderij toevoegen en er goed doorheen roeren. Ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken tot de bleekselderij en het vlees gaar zijn. Regelmatig roeren. Direct serveren.
De olie in de wok verhitten, het vlees er op een middelhoog vuur ongeveer 15 min. in bakken tot al het vocht is verdampt en het vlees mooi bruin is.
Het kokoswater en de rest van de vissaus erbij gieten, het deksel op de wok leggen en 30 min. op een laag vuur zachtjes doorkoken.
De bleekselderij toevoegen en er goed doorheen roeren. Ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken tot de bleekselderij en het vlees gaar zijn. Regelmatig roeren. Direct serveren.
h.groenendijk zegt: