KookJij

Gestoofd varkensvlees met bleekselderij

Een heerlijk gestoofd varkensvlees met bleekselderij recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie: 315 kCal energie
33 Gram eiwit
17 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Aziatisch koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofd varkensvlees met bleekselderij te bereiden

Het varkensvlees in een schaal vermengen met de knoflook, suiker, peper, chilipeper en 1 eetl. vissaus, en 1 uur laten marineren. Ondertussen twee á drie keer omscheppen.
De olie in de wok verhitten, het vlees er op een middelhoog vuur ongeveer 15 min. in bakken tot al het vocht is verdampt en het vlees mooi bruin is.
Het kokoswater en de rest van de vissaus erbij gieten, het deksel op de wok leggen en 30 min. op een laag vuur zachtjes doorkoken.
De bleekselderij toevoegen en er goed doorheen roeren. Ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken tot de bleekselderij en het vlees gaar zijn. Regelmatig roeren. Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

h.groenendijk

h.groenendijk zegt:
Lijkt me heerlijk. Morgen uit proberen.