Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde gans met perensaus
PT240M
Gestoofde gans met perensaus
Een heerlijk gestoofde gans met perensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pimentos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde gans met perensaus te bereiden
Snij of hak de ganzen in stukken en bestrooi de stukken gans met zout en peper. Maak de uien schoon en snij deze fijn.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Verwarm in een andere pan de 250 ml water en met een scheut olijfolie.
Als de olie in de koekenpan heet is, leg dan een aantal stukken gans in de koekenpan en braadt deze stukken aan. Doe niet teveel stukken in de pan, want dan koelt de olijfolie te snel af en kook je de stukken
De stukken, die aangebraden zijn, doe je in de pan met het water en olijfolie. Braad vervolgens alle stukken aan en voeg indien nodig wat olijfolie toe in de koekenpan.
Als alle stukken aangebraden zijn, gebruik dan het restant olie in de koekenpan om de fijn gesneden uien te fruiten. Als de uien beginnen te kleuren, voeg dan de gezeefde tomaten toe en laat de saus even koken (ongeveer 10 minuten).
Doe de saus over de stukken gans in de andere pan. Voeg dan de 400 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Als het geheel kookt, zet het vuur dan laag en laat het geheel sudderen totdat de gans gaar is (2 tot 3 uur).
Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg wat water toe als dit niet het geval is.
Ongeveer 40 minuten voor het einde van de kooktijd kun je de amandelen op een laag vuur in een koekenpan roosteren, totdat ze lichtbruin zijn. Laat de amandelen afkoelen.
Schil de peren en snij deze in stukken.
Maak vervolgens de knoflook schoon. Doe de afgekoelde amandelen, de teentjes knoflook en de biscuitjes in de mortier en en maak alles fijn met de stamper (of in het bakje van de staafmixer).
Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de stukken peer en het mengsel van amandelen, knoflook en biscuitjes toe aan de stukken gans. Laat dit 15 minuten mee warmen.
Haal dan de stukken gans en de stukjes peer uit de pan en doe ze in de schaal, waarin je dit gerecht wilt serveren. Laat de saus even inkoken (ongeveer 10 minuten) totdat de gewenste dikte is bereikt. Schenk de saus vervolgens over de stukken gans.
Tip
Bij dit gerecht smaakt wat rijst en een salade met feta en olijven goed.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Verwarm in een andere pan de 250 ml water en met een scheut olijfolie.
Als de olie in de koekenpan heet is, leg dan een aantal stukken gans in de koekenpan en braadt deze stukken aan. Doe niet teveel stukken in de pan, want dan koelt de olijfolie te snel af en kook je de stukken
De stukken, die aangebraden zijn, doe je in de pan met het water en olijfolie. Braad vervolgens alle stukken aan en voeg indien nodig wat olijfolie toe in de koekenpan.
Als alle stukken aangebraden zijn, gebruik dan het restant olie in de koekenpan om de fijn gesneden uien te fruiten. Als de uien beginnen te kleuren, voeg dan de gezeefde tomaten toe en laat de saus even koken (ongeveer 10 minuten).
Doe de saus over de stukken gans in de andere pan. Voeg dan de 400 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Als het geheel kookt, zet het vuur dan laag en laat het geheel sudderen totdat de gans gaar is (2 tot 3 uur).
Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg wat water toe als dit niet het geval is.
Ongeveer 40 minuten voor het einde van de kooktijd kun je de amandelen op een laag vuur in een koekenpan roosteren, totdat ze lichtbruin zijn. Laat de amandelen afkoelen.
Schil de peren en snij deze in stukken.
Maak vervolgens de knoflook schoon. Doe de afgekoelde amandelen, de teentjes knoflook en de biscuitjes in de mortier en en maak alles fijn met de stamper (of in het bakje van de staafmixer).
Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de stukken peer en het mengsel van amandelen, knoflook en biscuitjes toe aan de stukken gans. Laat dit 15 minuten mee warmen.
Haal dan de stukken gans en de stukjes peer uit de pan en doe ze in de schaal, waarin je dit gerecht wilt serveren. Laat de saus even inkoken (ongeveer 10 minuten) totdat de gewenste dikte is bereikt. Schenk de saus vervolgens over de stukken gans.
Tip
Bij dit gerecht smaakt wat rijst en een salade met feta en olijven goed.
Anna zegt:
Het is inderdaad behoorlijk qua gewicht, maar bot is meegerekend in het gewicht.
Groetjes,
Anna
KookJij.