Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde groenten met een pittige smaak
PT20M
Gestoofde groenten met een pittige smaak
Een heerlijk gestoofde groenten met een pittige smaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde groenten met een pittige smaak te bereiden
Paprika's ontdoen van pitjes snijd deze grof.
Champignons in vier snijden.
Wortelen in de lengte doorsnijden en in ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten beetgaar gekruid aan in olijfolie samen met de curry ketchup. Als laatste de porto toevoegen laat nog even stoven. Voor het opdienen de boter eronder mengen.
Indien nodig een beetje bijbinden.
Champignons in vier snijden.
Wortelen in de lengte doorsnijden en in ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten beetgaar gekruid aan in olijfolie samen met de curry ketchup. Als laatste de porto toevoegen laat nog even stoven. Voor het opdienen de boter eronder mengen.
Indien nodig een beetje bijbinden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Hilde Dumont zegt:
Jeannine Van Immerseel zegt:
derbyke zegt:
De piri-piri (Swahili voor rode peper, bekend als Afrikaanse rode duivel) komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix, ook wel in de vorm van een olie.
De Portugezen namen deze uit Mozambique en Angola mee terug naar Portugal waar het nu een populair ingrediënt in de nationale keuken is. Vanuit Portugal begon het zich via Zuid-Afrika en India over de rest van de wereld te verspreiden. De restaurantketen Nando's richt zich op met piri-piri gemarineerde kipgerechten.
Piri-piri bestaat in zijn eenvoudigste vorm uit olie, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. Een veelgebruikte variant bestaat uit een handgemalen melange van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piri-piripepers, oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers.
Neem het van mij aan "lekker" laat ik aan jou over maar gezond in elk geval :);):p
ger2 zegt:
De kruiden zijn voor mij wat verwarrend.
Bedoel je misschien piripri kruiden?van de Portugese piripri kip. verder lijkt het me lekker en gezond, vooral als indien mogelijk biologische producten gebruikt worden.
Hilde Dumont zegt: