KookJij

Gestoofde groenten met een pittige smaak

Een heerlijk gestoofde groenten met een pittige smaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde groenten met een pittige smaak te bereiden

Paprika's ontdoen van pitjes snijd deze grof.
Champignons in vier snijden.
Wortelen in de lengte doorsnijden en in ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten beetgaar gekruid aan in olijfolie samen met de curry ketchup. Als laatste de porto toevoegen laat nog even stoven. Voor het opdienen de boter eronder mengen.
Indien nodig een beetje bijbinden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
je hebt inderdaad nog veel in petto, Zwarte Woud vakantie met de woefkes is super geweest ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
zeker weten, in juni een weekje Turkije, een midweek Nieuwpoort en een weekend Duitsland. Juli een weekendje shoppen in Dusseldorf, augustus, een weekendje Moezel (wijn gaan tanken) September nog een cruise, oktober eventjes rustig, november een midweek Londen, December Duitsland Silvester. Dus we kijken er nog naar uit. En in het zwarte woud, ook een leuke vakantie gehad ?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Geeft niet, en hopelijk heb je er van genoten ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Komt terug in orde, te veel weg geweest. Sorry !!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen, maar ik mis wel je gerechten op Kookjij dus dame posten he , we kijken er naar uit ;-) groetjes van ons 4tjes
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hoi Hilde, weeral een receptje dat uit mijn favorieten verdwijnt naar mijn kookboek, lekker en simpel.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo ger2, wij noemen het pilipili, voor jullie blijkbaar piri piri. Hier een kleine uitleg:
De piri-piri (Swahili voor rode peper, bekend als Afrikaanse rode duivel) komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix, ook wel in de vorm van een olie.

De Portugezen namen deze uit Mozambique en Angola mee terug naar Portugal waar het nu een populair ingrediënt in de nationale keuken is. Vanuit Portugal begon het zich via Zuid-Afrika en India over de rest van de wereld te verspreiden. De restaurantketen Nando's richt zich op met piri-piri gemarineerde kipgerechten.

Piri-piri bestaat in zijn eenvoudigste vorm uit olie, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. Een veelgebruikte variant bestaat uit een handgemalen melange van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piri-piripepers, oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers.
Neem het van mij aan "lekker" laat ik aan jou over maar gezond in elk geval :);):p
ger2

ger2 zegt:
Hallo Hilde,
De kruiden zijn voor mij wat verwarrend.
Bedoel je misschien piripri kruiden?van de Portugese piripri kip. verder lijkt het me lekker en gezond, vooral als indien mogelijk biologische producten gebruikt worden.