Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde kalfsschenkel met prei en aardappels
PT240M
Gestoofde kalfsschenkel met prei en aardappels
Een heerlijk gestoofde kalfsschenkel met prei en aardappels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde kalfsschenkel met prei en aardappels te bereiden
Schenk een heel klein beetje olie over de schenkel(zodat hij in de oven mooi kleurt)en plaats hem 40 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden.Verwijder een klein stukje van het groene uiteinde van de preien en snijd ze in ringen.Laat de schenkeluitdruipen,plaats hem in een braadpan en voeg de prei,zout en peper uit de molen,1/2 liter witte wijn en 1/2 liter water toe.Doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 21/2 uur op een middelmatig vuur smoren.Snijd de aardappels in partjes,doe ze bij de schenkel in de pan en laat alles nog 40 minuten doorstoven.Breng op smaak met zout en peper en serveer de schenkel met zijn lekkere groentesaus.