Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde Kip met Gember en 5-Kruidenpoeder
PT130M
Gestoofde Kip met Gember en 5-Kruidenpoeder
In Surname komen veel gerechten met een Aziatische achtergrond voor, niet verwonderlijk door de massa's immigranten uit Azie.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde Kip met Gember en 5-Kruidenpoeder te bereiden
- Doe de kippendijen met de gember, laos en takjes selderij, de helft van de ui en de gesnipperde teentjes knoflook in een grote kom en werk dat goed door elkaar met de handen.
- Voeg dan 1 eetlepel Ketjap asin toe en 1 eetlepel ketjap manis en werk weer alles goed door elkaar met de handen.
- Dan de 5 kruidenpoeder, peper en de lombok snippers door het geheel mengen.
- Laat deze mix een uurtje marineren.
- Zet dan een wok op het vuur en laat heet worden. Doe er een paar eetlepels rijstolie in en laat die heet worden.
- Bak hierin de andere helft van de ui licht bruin en doe er dan de stukjes tomaat bij plus de suiker en het verkruimelde bouillonblokje.
- Dan de kip in de wok doen en de dijen rondom aanfruiten.
- Dan de trassi erbij kruimelen en goed doorroeren.
- Zet vervolgens het geheel met zoveel water (of als er is de een of andere bouillon) op, dat de kip net niet helemaal onder staat en breng dat aan de kook.
- Doe dan een deksel er op en laat 15 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer zo nu en dan om. Na 15 minuten de marinade er bij doen en deksel er af laten en door laten sudderen. De saus is dan al enigszins ingedikt.
- Dien op met rijst en een tomaten-komkommer salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een Riesling Kabinett Trocken of Spaetlese Trocken bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Een Bombay ui is een heel grote ui.
Jan A.