Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde Kippendijen met Olijven en Basilicum
PT60M
Gestoofde Kippendijen met Olijven en Basilicum
Een heerlijk gestoofde kippendijen met olijven en basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde Kippendijen met Olijven en Basilicum te bereiden
1).Wrijf de kippendijen in met zeezout en zwarte peper.
2).Fruit in de olie aan de kippendijen, tot ze rondom zijn gebruind.
3).Haal de dijen uit de pan en zet ze even apart en bak dan de uien en de tenen knoflook aan tot de uien zacht zijn geworden.
4).Doe de wijn er bij,de rozemarijn en de oregano en schraap de bodem van de pan schoon. Kook door tot de helft van de wijn is verdampt.
5).Doe de bouillon er dan bij, de tomaten, de olijven en de kip. Deksel op de pan en laat maar op zacht vuur tussen de 25 en 30 minuten rustig gaar smoren.
6).Haal de kip er uit en houd die warm in een oven.
7).Met een staafmixer de achtergebleven saus pureren (zodat de knoflook en olijven fijngemaakt zijn) en nog even doorkoken om verder te laten indikken. Breng verder op smaak met zeezout en peper en vlak voor het opdienen de basilicum er door roeren.
2).Fruit in de olie aan de kippendijen, tot ze rondom zijn gebruind.
3).Haal de dijen uit de pan en zet ze even apart en bak dan de uien en de tenen knoflook aan tot de uien zacht zijn geworden.
4).Doe de wijn er bij,de rozemarijn en de oregano en schraap de bodem van de pan schoon. Kook door tot de helft van de wijn is verdampt.
5).Doe de bouillon er dan bij, de tomaten, de olijven en de kip. Deksel op de pan en laat maar op zacht vuur tussen de 25 en 30 minuten rustig gaar smoren.
6).Haal de kip er uit en houd die warm in een oven.
7).Met een staafmixer de achtergebleven saus pureren (zodat de knoflook en olijven fijngemaakt zijn) en nog even doorkoken om verder te laten indikken. Breng verder op smaak met zeezout en peper en vlak voor het opdienen de basilicum er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de kip over de voorgewarmde borden en schep daar de saus over. Er zijn dan nog mensen die er beslist nog wat vers geraspte Parmezaan over willen.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.