Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en
PT90M
Gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en
Een heerlijk gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
texelstroom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en te bereiden
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
Bak de sjalotten en het katenspek 5 min. op een halfhoog vuur mee. Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
Neem ze uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe. Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
Bak de sjalotten en het katenspek 5 min. op een halfhoog vuur mee. Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
Neem ze uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe. Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.
helen zegt: