Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde makreel met groenten en rijst
PT40M
Gestoofde makreel met groenten en rijst
Een heerlijk gestoofde makreel met groenten en rijst recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hetty Brinkhuis
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde makreel met groenten en rijst te bereiden
Maak de makreel schoon, was en snij dan alle groenten. Neem 2 tomaten, halve uien, de peterselie en snij deze heel fijn als vulling voor de makreel. Meng de fijn gesneden tomaten, ui en peterselie door elkaar. Doe olie in de ovenschaal niet te veel, leg de makreel erin en bestrijk de makreel met zout en peper naar eigen smaak van binnen en buiten. Vul dan de makreel met de vulling van tomaat, ui en peterselie. Dan de groenten rondom de makreel in de ovenschaal leggen en besprenkel dit met wat olie. Dek dan de ovenschaal met aluminiumfolie af en zet het in de oven op 240°C. Laat alles ongeveer 30 minuten garen met de folie. Verwijder de folie na 30 minuten en laat de makreel nog 10 minuten nagaren in de oven.Serveer dit met rijst
Mijn kookverhaal (Hetty Brinkhuis)
Dit is een zelf bedacht recept. Ik probeer graag vanalles uit, zeker nu ik hier al jaren in Egypte woon en niet alles is verkrijgbaar zoals in de winkels van Nederland.
Huub zegt:
http://passie.horeca.nl/video/Het_schoonmaken_van_vis
of op
http://www.visrecepten.nl/kopen_en_bereiden/vis_schoonmaken/