KookJij

Gestoofde snijbietstelen

Een feestje om te eten, alleen van de kleuren word je al vrolijk!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Inspiratie van Moestuinforum
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde snijbietstelen te bereiden

1) Maak de snijbietstelen schoon en snijd in stukken.
2) Kook de snijbiet in water met het bouillontablet circa 10 minuten.
3) Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de lente-ui in stukjes en de peper fijn.
4) Giet de snijbiet af en bewaar in een schaaltje.
5) Verwarm de boter in de pan, voeg de lente-ui en peper toe en stoof dit ongeveer 2 minuten.
6) Voeg de snijbiet en de tomaatblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peterselie, peper en zout en stoof dit alles tot dat het gaar is.
Zoals op de foto te zien is hebben wij het gegeten met opgebakken aardappeltjes en een stukje vlees.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Snijbiet vers van het land, gekregen van mijn schoonvader. Had het nog nooit gegeten maar wat ziet dat er vrolijk uit! (zie ook de andere foto's). Van het blad heb ik een quiche gemaakt en daarna waren de stelen aan de beurt voor dit gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos bottelbergs

jos bottelbergs zegt:
Ik maak de stelen zoals ik schorseneren stoof met boter, zout, peper, nootmuskaat en als bindmiddel een kippebouillonblokje met één koffielepel Nutriton ( baobabmeel )
Van de bladeren maak ik een zeeeeer zachte spinazie.
Van de bladeren kunt ge ook een waals streekproduct maken: een tarte a la giotte
recept te vinden op google.
leo

leo zegt:
Hoi, kweek de verste groenten voor jullie, en als het kan ook de vergeten groentes zoals ze het zeggen, we gaan door met groenten kweken.
Groetjes leo.

Foto komt later.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een prachtig kleurenpalet! Ziet er heel aantrekkelijk uit! :-)