Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde snijbietstelen
PT30M
Gestoofde snijbietstelen
Een feestje om te eten, alleen van de kleuren word je al vrolijk!
Bereiding
Hoe Gestoofde snijbietstelen te bereiden
1) Maak de snijbietstelen schoon en snijd in stukken.
2) Kook de snijbiet in water met het bouillontablet circa 10 minuten.
3) Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de lente-ui in stukjes en de peper fijn.
4) Giet de snijbiet af en bewaar in een schaaltje.
5) Verwarm de boter in de pan, voeg de lente-ui en peper toe en stoof dit ongeveer 2 minuten.
6) Voeg de snijbiet en de tomaatblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peterselie, peper en zout en stoof dit alles tot dat het gaar is.
Zoals op de foto te zien is hebben wij het gegeten met opgebakken aardappeltjes en een stukje vlees.
2) Kook de snijbiet in water met het bouillontablet circa 10 minuten.
3) Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de lente-ui in stukjes en de peper fijn.
4) Giet de snijbiet af en bewaar in een schaaltje.
5) Verwarm de boter in de pan, voeg de lente-ui en peper toe en stoof dit ongeveer 2 minuten.
6) Voeg de snijbiet en de tomaatblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peterselie, peper en zout en stoof dit alles tot dat het gaar is.
Zoals op de foto te zien is hebben wij het gegeten met opgebakken aardappeltjes en een stukje vlees.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Snijbiet vers van het land, gekregen van mijn schoonvader. Had het nog nooit gegeten maar wat ziet dat er vrolijk uit! (zie ook de andere foto's). Van het blad heb ik een quiche gemaakt en daarna waren de stelen aan de beurt voor dit gerecht.
jos bottelbergs zegt:
Van de bladeren maak ik een zeeeeer zachte spinazie.
Van de bladeren kunt ge ook een waals streekproduct maken: een tarte a la giotte
recept te vinden op google.