Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde venkel
PT45M
Gestoofde venkel
Een heerlijk gestoofde venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde venkel te bereiden
Maak de venkelknollen schoon (verwijder de evt.bruine gedeelten en snijd de voetje eraf) maar bewaar het fijne groen.Snijd de venkel in stukken en smelt de boter en stoof ze hierin enkele min.Giet de wijn erbij en laat de venkel 10 min.stoven.Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.Doe ze bij de venkel en voeg paprikapoeder,peper en zout toe.Laat de venkel met de tomaten nog 10 min.stoven.Bind het stoofvocht evt.met wat allesbinder.Bestrooi de groenteschotel met het fijne venkelgroen en peterselie.
Lekker met tagliatella met vis of kip.
Lekker met tagliatella met vis of kip.
le bourlier ludo zegt: