KookJij

Gestoofde venkel

Een heerlijk gestoofde venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde venkel te bereiden

Maak de venkelknollen schoon (verwijder de evt.bruine gedeelten en snijd de voetje eraf) maar bewaar het fijne groen.Snijd de venkel in stukken en smelt de boter en stoof ze hierin enkele min.Giet de wijn erbij en laat de venkel 10 min.stoven.Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.Doe ze bij de venkel en voeg paprikapoeder,peper en zout toe.Laat de venkel met de tomaten nog 10 min.stoven.Bind het stoofvocht evt.met wat allesbinder.Bestrooi de groenteschotel met het fijne venkelgroen en peterselie.
Lekker met tagliatella met vis of kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

le bourlier ludo

le bourlier ludo zegt:
Heel lekker, de uitgesproken anijssmaak verfijnt met de tomatensaus en een beetje witte wijn en paprika? Het schuift naar binnen!
Hinke

Hinke zegt:
Dit recept was voor ons niet zo'n succes. De combinatie tomaat en venkel vonden wij niet zo lekker.
sylviadew

sylviadew zegt:
Heerlijk en 20 min. stoven is echt nodig!;)
monique

monique zegt:
heerlijk bij kangoroesteak:)
Judith

Judith zegt:
Heel erg lekker!! Heerlijk met een visje...