KookJij

Gestoomde preirolletjes

Een heerlijk gestoomde preirolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde preirolletjes te bereiden

1. Snij het groen van de prei. Snij het preiwit in de lengte door tot in het midden. Maak de blaadjes los. Blancheer ze 2 tot 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
2. Snipper de sjalotten, hak de champignons. Stoof ze beide kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Vermeng met de peterselie.
3. Leg drie of vier preiblaadjes iets over elkaar op het werkvlak. Leg er een kalkoenlapje op. Schep er een of twee eetlepels champignons met sjalot op.
4. Rol setvig op en bind twee sprietjes bieslook rond elk rolletje. Stoom 8 tot 10 minuten boven een bodempje gezouten water.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst