Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde preirolletjes
PT30M
Gestoomde preirolletjes
Een heerlijk gestoomde preirolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde preirolletjes te bereiden
1. Snij het groen van de prei. Snij het preiwit in de lengte door tot in het midden. Maak de blaadjes los. Blancheer ze 2 tot 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
2. Snipper de sjalotten, hak de champignons. Stoof ze beide kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Vermeng met de peterselie.
3. Leg drie of vier preiblaadjes iets over elkaar op het werkvlak. Leg er een kalkoenlapje op. Schep er een of twee eetlepels champignons met sjalot op.
4. Rol setvig op en bind twee sprietjes bieslook rond elk rolletje. Stoom 8 tot 10 minuten boven een bodempje gezouten water.
2. Snipper de sjalotten, hak de champignons. Stoof ze beide kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Vermeng met de peterselie.
3. Leg drie of vier preiblaadjes iets over elkaar op het werkvlak. Leg er een kalkoenlapje op. Schep er een of twee eetlepels champignons met sjalot op.
4. Rol setvig op en bind twee sprietjes bieslook rond elk rolletje. Stoom 8 tot 10 minuten boven een bodempje gezouten water.