Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde sandwich van vis met saffraan
PT40M
Gestoomde sandwich van vis met saffraan
Een heerlijk gestoomde sandwich van vis met saffraan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
feestelijke gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde sandwich van vis met saffraan te bereiden
De vis wassen en droog deppen met keukenpapier. De tong tussen 2 vellen plasticfolie voorzichtig pletten.
De spinazie goed wassen en heel kort blancheren. De verschillende vissoorten laag voor laag op elkaar leggen met in het midden de spinazie. Dit alles op smaak brengen met peper en zout en zachtjes gaar stomen.
Voor de saus de bouillon en Sauternes inkoken tot een derde. De slagroom en saffraan erbij en inkoken tot sausdikte. De saus op smaak afmaken met een klontje koude boter, peper en zout. De vissandwich met kaviaar garneren en met de saus serveren. Lekker met gemengde groenten.
De spinazie goed wassen en heel kort blancheren. De verschillende vissoorten laag voor laag op elkaar leggen met in het midden de spinazie. Dit alles op smaak brengen met peper en zout en zachtjes gaar stomen.
Voor de saus de bouillon en Sauternes inkoken tot een derde. De slagroom en saffraan erbij en inkoken tot sausdikte. De saus op smaak afmaken met een klontje koude boter, peper en zout. De vissandwich met kaviaar garneren en met de saus serveren. Lekker met gemengde groenten.