Recept
« Terug naar recepten
Gevogelte Roomsoep
PT45M
Gevogelte Roomsoep
Een heerlijk gevogelte roomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevogelte Roomsoep te bereiden
Doe de gedroogde morieltjes in een glazen schaaltje en voeg de franse cognac, met water aangevuld tot 11/2 deciliter toe. Laat ze hierin weken. Fruit de kippenvleugeltjes in de olie licht aan. Voeg dan de prei, de met kruidnagels bestoken uien, laurierblaadjes, tijm, de gesneden franse selderij en de in vieren gesneden sjalotten toe. Schep het even goed om en blus het geheel af met de champagne. Voeg nu het water en de peterseliestelen (bewaar 12 toefjes voor de garnering) toe en laat het tot de helft inkoken. Giet het door een zeef, voeg nu de room toe en laat het 15 minuten koken. Let op: door de room bruist in begin de soep erg op. Giet ze nogmaals door een zeef. Breng de soep tegen het uitserveren weer aan de kook en breng ze dan op smaak met zout, witte peper, een paar druppels citroensap en iets cayennepeper. Voeg net voor het uitserveren het weekvocht van de morieltjes toe. Snijd de morieltjes in stukjes.