Ik heb dit gister nog gegeten en het smaakte mij voortreffelijk ik ben benieuwd naar jouw ervaringen laat het mij weten.
EET SMAKELIJK
Recept
« Terug naar recepten
Gevogelteschotel met prei
PT40M
Gevogelteschotel met prei
Een makkelijk te maken schotel die zeer goed tot zijn recht komt in de herfst en winter tijd. Zacht van smaak.
Recept van:
Cor Lenior
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevogelteschotel met prei te bereiden
- Kruid het vlees met peper en zout en bak het in de vetstof.
- Voeg na de helft van de baktijd de gesneden knoflook en de halve uien ringen toe.
- Als het vlees gaar is haal je alles uit de pan.
- Leg in een ingevette oven schotel waarvan de bodem is bedekt met de gekookte prei, het vlees hier boven op.
- Bedek het vervolgens met de gekookte aardappel schijfjes.
- Strooi hierop de schimmelkaas met verse blaadjes tijm en wat peper uit de molen.
- Zet de schaal nu even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Schik wat veldsla op een bord en schep hierop de bereiding uit de ovenschaal.
- Serveer dit met een stukje warm stokbrood.
Jeannine Van Immerseel zegt: