Recept
« Terug naar recepten
Gevuld konijn met pasta en gedroogde tomaat
PT50M
Gevuld konijn met pasta en gedroogde tomaat
Een heerlijk gevuld konijn met pasta en gedroogde tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Chef-kok Stef Lauryssen.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld konijn met pasta en gedroogde tomaat te bereiden
Ontbeen de ruggen (de buiklap moet er nog aanhangen) of laat dat doen door de poelier.
Bereiding
Blancheer de spinazie gedurende 10 seconden in kokend, licht gezouten water. Giet af en druk het water goed uit de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de spinazie en de lever aan de binnenkant van de rug. Rol op en wikkel het spek eromheen. Steek vast met houten cocktailprikkers. Bak de ruggen in boter gedurende 10 minuten.
Deglaceer (zie rubriek basisbereidingen in het Culinair ABC) de pan met een glas droge witte wijn. Voeg sjalotjes en knoflook toe en laat inkoken. Roer wat olijfolie en truffelolie door de saus. Kook intussen de pasta beetgaar. Laat uitlekken en meng met wat saus.
Bak de lente-uitjes kort in wat boter, breng op smaak met peper, zout en suiker. Voeg tomaten en basilicum toe.
Bereiding
Blancheer de spinazie gedurende 10 seconden in kokend, licht gezouten water. Giet af en druk het water goed uit de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de spinazie en de lever aan de binnenkant van de rug. Rol op en wikkel het spek eromheen. Steek vast met houten cocktailprikkers. Bak de ruggen in boter gedurende 10 minuten.
Deglaceer (zie rubriek basisbereidingen in het Culinair ABC) de pan met een glas droge witte wijn. Voeg sjalotjes en knoflook toe en laat inkoken. Roer wat olijfolie en truffelolie door de saus. Kook intussen de pasta beetgaar. Laat uitlekken en meng met wat saus.
Bak de lente-uitjes kort in wat boter, breng op smaak met peper, zout en suiker. Voeg tomaten en basilicum toe.