Recept
« Terug naar recepten
Gevuld pistoletje met gehakt
PT45M
Gevuld pistoletje met gehakt
Een heerlijk gevuld pistoletje met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vrouwonline
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld pistoletje met gehakt te bereiden
Verwarm eerst de over voor op 180 graden. Snijd het pistoletje doormidden en hol beide kanten van de kapjes uit. Hak de walnoten in kleine stukjes en meng deze door het gehakt. Klop het ei en snij vervolgens de ui fijn. Meng het ei en de ui ook door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met de ketjap manis, kerriepoeder en zout & peper – naar eigen smaak.
Vul daarna de pistoletjes met het gehaktmengsel. Leg deze op de ovenplaat en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar. Begin ondertussen aan de dressing van sinaasappelsap, notenolie en mosterd. Breng ook dit op smaak met zout en peper. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en met de dressing samen met de tomaatjes door de waterkers. Serveer dit als salade bij de gevulde gehaktpistoletjes. Maak je gerecht af met tuinkers.
Vul daarna de pistoletjes met het gehaktmengsel. Leg deze op de ovenplaat en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar. Begin ondertussen aan de dressing van sinaasappelsap, notenolie en mosterd. Breng ook dit op smaak met zout en peper. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en met de dressing samen met de tomaatjes door de waterkers. Serveer dit als salade bij de gevulde gehaktpistoletjes. Maak je gerecht af met tuinkers.