KookJij

Gevuld varkenshaasje met lente-ui

Een heerlijk gevuld varkenshaasje met lente-ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld varkenshaasje met lente-ui te bereiden

Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf.
Snijd de varkenshaas in de lengte tot op 1 cm in en klap het open.
Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee.
Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars evrlengde op het varkenshaasje.
Snijd de overhangende randjes weg.
Leg de lente-uitjes erop.
Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers.
Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin.
Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in ca 15 min. zachtjes gaar.
Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit 2 min. in tot een licht gebonden saus.
Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op de warme borden.
Schenk de saus erlangs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Femke

Femke zegt:
Leuke reactie, jack1946!