Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappel met ananas en bleekselderij
PT30M
Gevulde aardappel met ananas en bleekselderij
Een heerlijk gevulde aardappel met ananas en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappel met ananas en bleekselderij te bereiden
Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker. Leg de aardappelen op een magnetronschaal en zet ze 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes. Giet de ananasblokjes af en snijd ze iets kleiner. Meng ui, bleekselderij, ananas en kerriepoeder. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Schep de helft ervan door de vulling.
Bereiden:
Snijd de aardappelen iets open. Schep er eventueel wat aardappelkruim uit. Schep de vulling erin en strooi de rest van de pijnboompitten erover.
Tip:
Lekker met tomatensalade.
Variatie:
Neem in plaats van pijnboompitten eens walnoten en breid de vulling eventueel uit met blokjes feta.
Bereiden:
Snijd de aardappelen iets open. Schep er eventueel wat aardappelkruim uit. Schep de vulling erin en strooi de rest van de pijnboompitten erover.
Tip:
Lekker met tomatensalade.
Variatie:
Neem in plaats van pijnboompitten eens walnoten en breid de vulling eventueel uit met blokjes feta.