Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappel met kaas
PT45M
Gevulde aardappel met kaas
Een heerlijk gevulde aardappel met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappel met kaas te bereiden
-De aardappels gaar koken in 20 minuten.
-Afgieten en iets laten afkoelen.
-Met een lepel het aardappelkruim eruit scheppen tot je een rand overhoud van ongeveer 1 cm.
-Het aardappelkruim mengen met kruidenboter, peper en paprikapoeder tot een boterachtige creme.
-Proeven en eventueel wat zout erbij doen.
-De aardappelhelften vullen met de kaasfondue en de paprikablokjes erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven zetten van 200C tot de kaas vloeibaar is.
-Het stokbrood in schuine plakken snijden en dik besmeren met het aardappelkruim mengsel.
-Serveren: Op ieder bord 2 aardappelhelften leggen en hierop wat sprietjes bieslook ,de schijven stokbrood ernaast en bestrooien met de gehakte bieslook.
-Afgieten en iets laten afkoelen.
-Met een lepel het aardappelkruim eruit scheppen tot je een rand overhoud van ongeveer 1 cm.
-Het aardappelkruim mengen met kruidenboter, peper en paprikapoeder tot een boterachtige creme.
-Proeven en eventueel wat zout erbij doen.
-De aardappelhelften vullen met de kaasfondue en de paprikablokjes erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven zetten van 200C tot de kaas vloeibaar is.
-Het stokbrood in schuine plakken snijden en dik besmeren met het aardappelkruim mengsel.
-Serveren: Op ieder bord 2 aardappelhelften leggen en hierop wat sprietjes bieslook ,de schijven stokbrood ernaast en bestrooien met de gehakte bieslook.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Als je kaasfondue over hebt kan je deze natuurlijk als saus erbij serveren.