Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappels met dillesaus
PT60M
Gevulde aardappels met dillesaus
Een heerlijk gevulde aardappels met dillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen samenstelling
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappels met dillesaus te bereiden
Was de aardappels zorgvuldig, snijd ze uit tot aan 1 1/2 cm. van de schil. (je kunt ze ook eerst voorkoken gaat het wat makkelijker, kan met of zonder schil)
Zet ze dan stevig naast elkaar in de ovenschaal.
Maak een sausje van: knoflook, dille, bieslook, peper, zout en Worcestersaus en zet deze op een koele plaats.
Verwarm de margarine in de pan en fruit daarin de uitjes en champignons en laat het vocht verdampen.
De rest van de aardappelholtes toevoegen met de ham
en maak het pittig met de marjolein, peper en zout. Vul de aardappels met de vulling.
Schenk 1 cm. water bij de aardappels en sluit de schaal met de aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in, zet het 25 min. in de oven tot het gaar is, bij gebruik van rauwe aardappels dan 50 min, op 200 gr, of stand 4.
Serveer de saus koud erbij.
Zet ze dan stevig naast elkaar in de ovenschaal.
Maak een sausje van: knoflook, dille, bieslook, peper, zout en Worcestersaus en zet deze op een koele plaats.
Verwarm de margarine in de pan en fruit daarin de uitjes en champignons en laat het vocht verdampen.
De rest van de aardappelholtes toevoegen met de ham
en maak het pittig met de marjolein, peper en zout. Vul de aardappels met de vulling.
Schenk 1 cm. water bij de aardappels en sluit de schaal met de aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in, zet het 25 min. in de oven tot het gaar is, bij gebruik van rauwe aardappels dan 50 min, op 200 gr, of stand 4.
Serveer de saus koud erbij.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Zo maakte ik het op de BBQ, dan per stuk in dubbele lagen folie doen en regelmatig keren, heerlijk, maar ja, de zon schijnt niet altijd dus de oven is een goed alternatief.