Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappeltjes met peterselieboter
PT15M
Gevulde aardappeltjes met peterselieboter
Gevulde aardappeltjes met kruidenboter. Weer eens iets anders dan gewone aardappelen en heel goed voor te bereiden. Leuk bijgerecht bij een etentje met gasten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duits kooktijdschrift Essen & Trinken april 2009
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappeltjes met peterselieboter te bereiden
- Aardappelen wassen en in water met zout plm. 15 - 20 minuten gaar koken.
- Aardappelen afgieten, met koud water afspoelen en pellen.
- Aardappelen met een klein mesje uithollen. 1/2 cm brede rand laten staan.
- Het aardappelkruim uit de aardappelen grof hakken en met boter, peper, zout en peterselie door elkaar mengen.
- Aardappelen vullen met het aardappelkruimmengsel.
- Aardappelen onder een hete grill plm. 4 - 5 minuten goudbruin grillen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Leuk en lekker bijgerecht bij een speciaal etentje met gasten.