Recept
« Terug naar recepten
Gevulde artisjokbodem met gerookte zalm, langoesti
PT30M
Gevulde artisjokbodem met gerookte zalm, langoesti
Een heerlijk gevulde artisjokbodem met gerookte zalm, langoesti recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde artisjokbodem met gerookte zalm, langoesti te bereiden
Verwijder de stelen van de artisjokken en kook ze in gezouten water.
Verfris ze onder koud water, verwijder de bladeren en haal het hooi uit de bodems.
Bewaar enkele blaadjes voor de garnering.
Bereid een dressing aan de hand van de graanmosterd, room, frambozenazijn, peper en zout.
Snij de gerookte zalm in een JULIENNE en meng deze onder de dressing.
Voeg de langoestine staarten toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de bodems op met de bereiding.
Garneren
Leg wat raketsla op het bord en schik hierop 2 artisjokbodems per persoon.
Maak nog een kruidenmengeling met de bieslook, verse koriander, basilicum.
Schik hiervan wat op de bereiding en werk af met een plukje luzerne.
Garneer het bord nog verder met enkele blaadjes van de artisjokken.
Verfris ze onder koud water, verwijder de bladeren en haal het hooi uit de bodems.
Bewaar enkele blaadjes voor de garnering.
Bereid een dressing aan de hand van de graanmosterd, room, frambozenazijn, peper en zout.
Snij de gerookte zalm in een JULIENNE en meng deze onder de dressing.
Voeg de langoestine staarten toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de bodems op met de bereiding.
Garneren
Leg wat raketsla op het bord en schik hierop 2 artisjokbodems per persoon.
Maak nog een kruidenmengeling met de bieslook, verse koriander, basilicum.
Schik hiervan wat op de bereiding en werk af met een plukje luzerne.
Garneer het bord nog verder met enkele blaadjes van de artisjokken.