Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aubergines
PT50M
Gevulde aubergines
Een heerlijk gevulde aubergines recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aubergines te bereiden
Bestrooi de aubergines met geraspte kaas voordat ze zijn afgekoeld en laat ze onder de grill kleuren.
Halveer de aubergines en hol ze uit, zodanig, dat er een 1/2 cm dikke schil overblijft. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine blokjes en bestrooi de aubergineblokjes en de schil met zout. Laat de aubergine ca. 30 minuten rusten.
Spoel daarna het zout van de aubergineblokjes en de gehalveerde aubergines af met water en druk het vocht er zo veel mogelijk uit tussen keukenpapier. Bak de ui en knoflook in de olie.
Voeg de aubergineblokjes, paprika, tomaatblokjes en bleekselderij er aan toe en laat het samen ca. 5 minuten stoven. Voeg daarna de tomatenpuree, de bouillon, de peterselie, peper en zout toe.
Laat het geheel op een matig vuur ca. 15 minuten inkoken of totdat het mengsel bijna droog is. Leg de aubergine helften in een ingevette ovenschaal en verdeel de vulling over de aubergines. Giet een klein laagje water bij de aubergines en dek ze af met aluminiumfolie.
Bak de aubergines in een voorverwarmde oven op 200C. in ca. 35 minuten. Laat de aubergines afkoelen en serveer ze koud met extra vierge olijfolie.
Halveer de aubergines en hol ze uit, zodanig, dat er een 1/2 cm dikke schil overblijft. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine blokjes en bestrooi de aubergineblokjes en de schil met zout. Laat de aubergine ca. 30 minuten rusten.
Spoel daarna het zout van de aubergineblokjes en de gehalveerde aubergines af met water en druk het vocht er zo veel mogelijk uit tussen keukenpapier. Bak de ui en knoflook in de olie.
Voeg de aubergineblokjes, paprika, tomaatblokjes en bleekselderij er aan toe en laat het samen ca. 5 minuten stoven. Voeg daarna de tomatenpuree, de bouillon, de peterselie, peper en zout toe.
Laat het geheel op een matig vuur ca. 15 minuten inkoken of totdat het mengsel bijna droog is. Leg de aubergine helften in een ingevette ovenschaal en verdeel de vulling over de aubergines. Giet een klein laagje water bij de aubergines en dek ze af met aluminiumfolie.
Bak de aubergines in een voorverwarmde oven op 200C. in ca. 35 minuten. Laat de aubergines afkoelen en serveer ze koud met extra vierge olijfolie.