Recept
« Terug naar recepten
Gevulde avocado
PT20M
Gevulde avocado
Een heerlijk gevulde avocado recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde avocado te bereiden
1. Koop een rijpe avocado. Als je er zachtjes in knijpt, moet die ‘meegeven’. Of het nu een zwarte avocado is met een harde schil, of een groene met zachte schil, dat maakt niets uit. Januari-februari is volop avocadotijd!
2. Kook het ei hard en laat het afkoelen. Pel het hardgekookte ei en snijd het in kleine blokjes.
4.Dep de gepelde garnalen droog tussen wat keukenpapier.
5. Meng een klein beetje ketchup met een klein dopje whisky. Voeg er de mayonaise bij en roer stevig door elkaar. Kruid naar smaak.
6. Voeg er nu de garnalen, de fijngesneden augurk en het ei bij. Roer goed om.
3. Snijd (net voor het serveren) de avocado middendoor over de lengte. Verwijder de harde kern. Maak met een scherp mesje een overlangse en enkele dwarse insnijdingen in het zachte vlees. Snijd niet door de schil. Besprenkel met sojasaus.
7. Vul de besprenkelde avocado met het mayonaise-ei-garnalenmengsel.
8. Serveer op een bordje met eventueel wat sla. Leg er een klein lepeltje bij.
Opmerkingen:
De vulling kan je maken met andere combinaties. Bv.:
- fijne stukjes boterhammenworst
- ham
- witte stukjes vis (geen zalm, die smaakt te doordringend)
2. Kook het ei hard en laat het afkoelen. Pel het hardgekookte ei en snijd het in kleine blokjes.
4.Dep de gepelde garnalen droog tussen wat keukenpapier.
5. Meng een klein beetje ketchup met een klein dopje whisky. Voeg er de mayonaise bij en roer stevig door elkaar. Kruid naar smaak.
6. Voeg er nu de garnalen, de fijngesneden augurk en het ei bij. Roer goed om.
3. Snijd (net voor het serveren) de avocado middendoor over de lengte. Verwijder de harde kern. Maak met een scherp mesje een overlangse en enkele dwarse insnijdingen in het zachte vlees. Snijd niet door de schil. Besprenkel met sojasaus.
7. Vul de besprenkelde avocado met het mayonaise-ei-garnalenmengsel.
8. Serveer op een bordje met eventueel wat sla. Leg er een klein lepeltje bij.
Opmerkingen:
De vulling kan je maken met andere combinaties. Bv.:
- fijne stukjes boterhammenworst
- ham
- witte stukjes vis (geen zalm, die smaakt te doordringend)