Recept
« Terug naar recepten
Gevulde bataten
PT60M
Gevulde bataten
Een heerlijk gevulde bataten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde bataten te bereiden
Was de aardappelen en prik er met een vork mrerdere gaatjes in.
Smeer deze in met een beetje olijfolie en schuif hem op een rooster in de oven.
Bak ze in de oven op 250° C ongeveer 30 minuten.
Snijd de bataat doormidden, haal het binnenste gedeelte uit beide helften en vul ze met een mengsel van de crème fraîche, de citroenschil en het sap, de groene peperkorrels en het zout.
Leg er 1 eetlepel boter in vlokjes bovenop en bak de aardappelen in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 250° C.
Smeer deze in met een beetje olijfolie en schuif hem op een rooster in de oven.
Bak ze in de oven op 250° C ongeveer 30 minuten.
Snijd de bataat doormidden, haal het binnenste gedeelte uit beide helften en vul ze met een mengsel van de crème fraîche, de citroenschil en het sap, de groene peperkorrels en het zout.
Leg er 1 eetlepel boter in vlokjes bovenop en bak de aardappelen in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 250° C.