KookJij

Gevulde bataten

Een heerlijk gevulde bataten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde bataten te bereiden

Was de aardappelen en prik er met een vork mrerdere gaatjes in.
Smeer deze in met een beetje olijfolie en schuif hem op een rooster in de oven.
Bak ze in de oven op 250° C ongeveer 30 minuten.
Snijd de bataat doormidden, haal het binnenste gedeelte uit beide helften en vul ze met een mengsel van de crème fraîche, de citroenschil en het sap, de groene peperkorrels en het zout.
Leg er 1 eetlepel boter in vlokjes bovenop en bak de aardappelen in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 250° C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst