Recept
« Terug naar recepten
Gevulde chili tomaten
PT35M
Gevulde chili tomaten
Een heerlijk gevulde chili tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
landanakaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde chili tomaten te bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C. Was de tomaten, snijd de kapjes (kroonkant) eraf, hol de tomaten uit en bewaar het vocht in de kom. Bestrooi de tomaten van binnen met zout en peper. Verwijder de kroontjes van de kapjes en snijd deze in blokjes. Snijd de Landana CHILI-SAMBAL in kleine blokjes.
Stamp de zonnebloempitten fijn in een vijzel en meng de tomatenkapjes, de kaas en de basilicumblaadjes er voorzichtig doorheen. Voeg de zure room toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Leg de tomaten met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul de tomaten met het kaasmengsel en bak de ovenschotel in 20-25 minuten gaar. Garneer met wat rucola.
Stamp de zonnebloempitten fijn in een vijzel en meng de tomatenkapjes, de kaas en de basilicumblaadjes er voorzichtig doorheen. Voeg de zure room toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Leg de tomaten met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul de tomaten met het kaasmengsel en bak de ovenschotel in 20-25 minuten gaar. Garneer met wat rucola.