Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette
PT70M
Gevulde courgette
Met dit recept kan je eindeloos variëren met de ingrediënten. Voor de vegetarische versie laat je het gehakt weg.
Bereiding
Hoe Gevulde courgette te bereiden
De courgetten in de lengte doorsnijden, en uithollen tot ¾ van de schil, snipper het vruchtvlees. Verhit de olie bak de courgettesnippers met het paprikapoeder circa 3 minuten.
Doe het gehakt in een kom en voeg de courgettesnippers, pesto, basilicum en creme fraiche toe. Zout en peper naar smaak. Kneed het gehaktmengsel, en vul de courgettehelften.
Verwarm de oven op 200ºC. Los de tomatenpuree op in ¼ liter heet water en roer de bouillonpoeder erdoor. Schenk dit mengsel in een ovenschaal en leg de courgettes er naast elkaar in. Dek de schaal af met aluminiumfolie, haal dit 10 minuten voordat de courgetten gaar zijn eraf.
Bak de courgettes in 40 minuten gaar.
Doe het gehakt in een kom en voeg de courgettesnippers, pesto, basilicum en creme fraiche toe. Zout en peper naar smaak. Kneed het gehaktmengsel, en vul de courgettehelften.
Verwarm de oven op 200ºC. Los de tomatenpuree op in ¼ liter heet water en roer de bouillonpoeder erdoor. Schenk dit mengsel in een ovenschaal en leg de courgettes er naast elkaar in. Dek de schaal af met aluminiumfolie, haal dit 10 minuten voordat de courgetten gaar zijn eraf.
Bak de courgettes in 40 minuten gaar.