KookJij

Gevulde courgette

Met dit recept kan je eindeloos variëren met de ingrediënten. Voor de vegetarische versie laat je het gehakt weg.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde courgette te bereiden

De courgetten in de lengte doorsnijden, en uithollen tot ¾ van de schil, snipper het vruchtvlees. Verhit de olie bak de courgettesnippers met het paprikapoeder circa 3 minuten.
Doe het gehakt in een kom en voeg de courgettesnippers, pesto, basilicum en creme fraiche toe. Zout en peper naar smaak. Kneed het gehaktmengsel, en vul de courgettehelften.
Verwarm de oven op 200ºC. Los de tomatenpuree op in ¼ liter heet water en roer de bouillonpoeder erdoor. Schenk dit mengsel in een ovenschaal en leg de courgettes er naast elkaar in. Dek de schaal af met aluminiumfolie, haal dit 10 minuten voordat de courgetten gaar zijn eraf.
Bak de courgettes in 40 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst