Recept
« Terug naar recepten
Gevulde eierdopjes
PT18M
Gevulde eierdopjes
Een heerlijk gevulde eierdopjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
18 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Visgerechten voor het jonge volk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde eierdopjes te bereiden
De eieren zorgvuldig breken, de schalen wassen en laten drogen.
De eieren in een kom mengen met het bieslook, peper en zout.
De boter laten smelten in een pan. De eieren toevoegen en op een heel zacht vuurtje voortdurend omroeren tot een halfvaste massa.
Het bakproces stoppen door er de melk onder te roeren.
De eischalen vullen met wat roerei en volgens eigen fantasie afwerken met de Noordzeegarnalen, reuzengarnalen, langoustinesstaarten en zalmeitjes. Naar wens garneren en serveren in eierdopjes.
De eieren in een kom mengen met het bieslook, peper en zout.
De boter laten smelten in een pan. De eieren toevoegen en op een heel zacht vuurtje voortdurend omroeren tot een halfvaste massa.
Het bakproces stoppen door er de melk onder te roeren.
De eischalen vullen met wat roerei en volgens eigen fantasie afwerken met de Noordzeegarnalen, reuzengarnalen, langoustinesstaarten en zalmeitjes. Naar wens garneren en serveren in eierdopjes.
Maggie zegt: