KookJij

Gevulde gepofte aardappel

Heerlijke gevulde gepofte aardappel, door de vulling net wat specialer en smaakvoller dan een 'gewone' gepofte aardappel. Aanrader voor op de BBQ!
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde gepofte aardappel te bereiden

- De aardappelen goed schoon boenen.
- Met een appelboor in de lengte een gat in iedere aardappel maken, helemaal door.
- Wat uit de aardappel komt daar snij je van de uiteindes een stukje af van 1 cm.(dit zijn de "stopjes", die komen op het einde terug in de aardappel).
- De bacon een beetje uitbakken.
- De boursin met de bacon,bieslook en wat peper en zout goed mengen.
- In het gat van de aardappel dit mengsel goed erin duwen.
- De "stopjes" in ieder gat terug duwen zodat de aardappel helemaal dicht is en de vulling niet eruit kan lopen.
- De aardappelen ieder afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie verpakken.
- Poffen in de voorverwarmde oven van 200C voor ongeveer een uur.
- Halverwege de baktijd de aardappelen omdraaien.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ook hier kan je weer een vulling naar smaak gebruiken, zoals bijvoorbeeld ham i.p.v. bacon of lekker gekruid gehakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Laatst met de BBQ dit recept gemaakt. Helaas kon ik de appelboor niet vinden maar met een beetje improviseren zijn het heerlijke aardappels geworden. Zie de foto voor het resultaat :-)
flavia

flavia zegt:
Jouw recept lijkt me lekkerder, Monique.Of in ieder geval meer smaak hebben.Gr.
apu

apu zegt:
Hallo flavia,ik heb eens gekeken en ze lijken idd op elkaar!alleen worden de aardappels bij mij niet geschild en moet het gat over de lengte gemaakt worden.Maar ik ga jou recept eens proberen,zag er lekker uit!:):)
flavia

flavia zegt:
Hai Monique, dit lijkt op een recept dat ik verleden jaar heb opgestuurd: Stiekemerds-Knoflookaardappelen. Die waren alleen niet gepoft en werden gevuld met knoflook. Ik had het uit een Frans Kookboek uit de jaren 80.Ik zal het recept van jou ook proberen, ben gek op gepofte aardappels.:)