Recept
« Terug naar recepten
Gevulde gepofte aardappel
PT90M
Gevulde gepofte aardappel
Heerlijke gevulde gepofte aardappel, door de vulling net wat specialer en smaakvoller dan een 'gewone' gepofte aardappel. Aanrader voor op de BBQ!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde gepofte aardappel te bereiden
- De aardappelen goed schoon boenen.
- Met een appelboor in de lengte een gat in iedere aardappel maken, helemaal door.
- Wat uit de aardappel komt daar snij je van de uiteindes een stukje af van 1 cm.(dit zijn de "stopjes", die komen op het einde terug in de aardappel).
- De bacon een beetje uitbakken.
- De boursin met de bacon,bieslook en wat peper en zout goed mengen.
- In het gat van de aardappel dit mengsel goed erin duwen.
- De "stopjes" in ieder gat terug duwen zodat de aardappel helemaal dicht is en de vulling niet eruit kan lopen.
- De aardappelen ieder afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie verpakken.
- Poffen in de voorverwarmde oven van 200C voor ongeveer een uur.
- Halverwege de baktijd de aardappelen omdraaien.
- Met een appelboor in de lengte een gat in iedere aardappel maken, helemaal door.
- Wat uit de aardappel komt daar snij je van de uiteindes een stukje af van 1 cm.(dit zijn de "stopjes", die komen op het einde terug in de aardappel).
- De bacon een beetje uitbakken.
- De boursin met de bacon,bieslook en wat peper en zout goed mengen.
- In het gat van de aardappel dit mengsel goed erin duwen.
- De "stopjes" in ieder gat terug duwen zodat de aardappel helemaal dicht is en de vulling niet eruit kan lopen.
- De aardappelen ieder afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie verpakken.
- Poffen in de voorverwarmde oven van 200C voor ongeveer een uur.
- Halverwege de baktijd de aardappelen omdraaien.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Ook hier kan je weer een vulling naar smaak gebruiken, zoals bijvoorbeeld ham i.p.v. bacon of lekker gekruid gehakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
flavia zegt:
Bobby zegt: