Recept
« Terug naar recepten
Gevulde hartjeskoeken
PT60M
Gevulde hartjeskoeken
Een heerlijk gevulde hartjeskoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
18 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde hartjeskoeken te bereiden
Meng boem, bakpoeder en zout. Roer de boter, suiker, ei en vanillemerg erdoor en kneed dit mengsel tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast rusten. Meng voor de vulling blokjes peer, gehakte noten en honing. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van 1/2 cm. dik. Steek uit elke deeglap 18 harten. Leg op 18 harten een flinke lepel vulling en dek ze af met de andere deegharten. Druk de randen met een vork goed op elkaar. Bak de harten op een met bakpapier beklede bakplaat in 25 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi ze voor het serveren met fijne kristalsuiker.
inguh zegt: