Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kool met zalm
PT30M
Gevulde kool met zalm
Een heerlijk gevulde kool met zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kool met zalm te bereiden
Maak de koolbladeren schoon en blancheer ze 5 minuten in een grote kookpan in licht gezouten water (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en dep ze af met keukenpapier.
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.
Snij de verse zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Knip de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte en verse zalm en voeg er de fijngehakte gekonfijte citroen en de komijn aan toe. Bestrooi rijkelijk met peper.
Leg een koolblad op uw werkblad en leg er in het midden een volle eetlepel zalm op. Vouw de koolbladeren dicht tot een pakketje. Bind zorgvuldig vast met keukentouw (opgelet, het is niet erg stevig!).
Verhit de olie in een sauteerpan en laat de fijngehakte ui erin garen. Voeg de witte wijn en de dragonblaadjes eraan toe en leg er de gevulde koolbladeren in. Dek af en laat ongeveer 12 minuten koken op een zacht vuurtje.