KookJij

Gevulde kwartel met calvadossaus op een bedje tagliatelle

Een heerlijk gevulde kwartel met calvadossaus op een bedje tagliatelle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kwartel met calvadossaus op een bedje tagliatelle te bereiden

Snijd de appel en pruimen in stukjes, kneus de pitapitten, schenk hier eenderde van de calvados over en zet het mengsel een half uurtje weg.
Bestrooi de kwartels van binnen en buiten met zout en peper.
Vul de buikholtes met het vruchtenmengsel en steek de buikholtes dicht met een cocktailprikker.
Bak de kwartels rondom bruin in de roomboter en olijfolie en het teentje knoflook.
Neem de kwartels uit de pan, wikkel ze in de plakjes ontbijtspek en leg ze in een braadslee.
Verwarm de oven op 175 graden en laat de kwartels in de oven in 12-15 minuten gaar worden
Neem de kwartels uit de braadslee en wikkel ze in aluminiumfolie.
Blus de braadslee af met de wijn, roer het aanbaksel los en schenk deze over in een pannetje
Voeg de bouillon bij samen met de rest van de calvados toe en laat de saus inkoken tot de helft. Schenk de kookroom in de pan en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Eventueel met wat bloem of allesbinder. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Fruit de zilveruitjes en bosuitjes goudbruin.
Pel de tomaat en snij deze zonder pitjes en nat in kleine vierkantjes.
Kook de tagliatelle gaar met de kerriepoeder en iets zout.
Kook de kwarteleitjes (hard in circa 5 min.) en pel deze.
Leg de plakjes ontbijtspek die om de kwartel zaten kruislings op het bord.
Schik de uitgelekte pasta als een bedje op het bord met in het midden de blokjes tomaat met daarop 3 halve kwarteleitjes.
Drapeer rondom het nestje de ringetjes bosuitjes en zilveruitjes.
Maak het bord af met de saus en 2 sprietjes bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rick1

rick1 zegt:
Marijke,

Kan je dit recepte ook zonder oven bereiden en zo ja hoe
onze oven is helaas sinds vandaag kapot gegaan.

bvd
Rick
iris

iris zegt:
dit recept staat al op een andere site...